Hogyan szeretnék másoknak segíteni

2011.05.12. 20:39 | 51eske | Szólj hozzá!

Előző bejegyzésemben elárultam, hogyan gyűjtök pénzt vásárlásaimmal és szolgáltatások igénybevételével.

Most elárulom, hogy ez a kör a Lyoness vásárlói közösség, mely megkapta a nemzetközi  ISO minősítést és a TÜV bizonyítványt „Ellenőrzött szolgáltatású vásárlóközösség igazolt árelőnnyel/cashback” kategóriában. A Lyoness mint svájci központú cég 2-27 % közötti engedményt alkudott ki több mint 18 000 termékpartnernél, 1 % ellenében. Ennek az 1 %-nak a tizedrészét fele-fele arányban a Gyermek és családalapítványának nemzeti illetve nemzetközi tagozata kapja.

A kialkudott engedményt a termékpartner elutalja a saját országában működő központi holdinghoz, amely 0,5%-ot az ajánlóknak és az  ő szponzorának utal, a többit teljes egészében visszaosztja a vásárlóknak. Mégpedig 2 részben. 1 vagy 2  %-ot az utalványszámlára (melyről további vásárlásokat lehet végrehajtani), a többit pedig a hűségszámlára utalja.

Na innen kezd érdekessé válni, mert a hűségszámlán lévő összegek gyűlnek, gyűlnek, majd önálló életre kelnek és egy pénztermelő folyamat részévé válnak. Ha eddig eljutsz, na itt kezded megérteni, hogy jó helyen vagy, és ezentúl arra fogsz törekedni, hogy minél előbb legyenek Neked is ilyen „pozícióid”. Nem kell azért kétségbe esned, hogy ha gyarapodni akarsz, akkor meg kell vegyél mindent, még azt is amire nincs szükséged, annál inkább megveheted az „időt”. Ugyanis az idő az pénz, mint ahogy a régi mondás is tartja.

Utaltam az ajánló és szponzor kifejezésekre, melyek direktet és indirektet jelentenek a közösségen belül. Amennyiben megosztjuk másokkal ezt a lehetőséget, úgy 2 mélységben minden vásárlásuk után megkapjuk a 0,5 %-ot. Korlátozva pedig nincs, hogy ez hány magánszemély vagy gazdasági társaság, illetve iskola, de akár önkormányzat is lehet. Ez már a segítés kategóriája. Először segítünk magunkon, aztán továbbadjuk az ötletet és ezzel a direkt és indirekt ugyanígy segíteni tud saját magán és másokon.

Elhiszed nekem, hogy ezek a fél százalékok „többszörösét” kitehetik a  saját vásárlásaid visszatérítéseinek?

A történetnek itt még nincs vége, de ez már a következő bejegyzés témája lesz.

Találkozzunk legközelebb ugyanitt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://51eske.blog.hu/api/trackback/id/tr392899191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása